Nuorisovaihto

Here you can find more information in english.

Rotarijärjestön eräs näkyvimmistä toimintamuodoista on nuorisovaihto. Maailman laajuisesti noin 9000 nuorella on vuosittain mahdollisuus tutustua vieraaseen kulttuuriin Rotaryjärjestön nuorisovaihdon välityksellä.

Suomesta organisaation kautta kulkee noin 600 nuorta. Klaukkalan Rotaryklubin  tavoitteena  on lähettää vuosittain yksi vaihto-oppilas vuodeksi ulkomaille ja lisäksi kesällä tapahtuvaan vaihtoon tai leireille muutama nuori.

Vaihto merkitsee kirjaimellisesti sitä, että jokaista lähetettyä nuorta vastaan otetaan vastaavaksi ajaksi nuori ulkomailta Suomeen. Vaihtoon osallistuva nuori maksaa vain matkansa ja pienen järjestelymaksun.

Osallistuminen ja hakuajat
Rotareiden järjestämään nuorisovaihtoon voivat osallistua kaikki nuoret tiettyjen ikärajoitusten puitteissa. Paikallinen klubi valitsee lähtijän nuoren omien ansioiden perusteella.

Vuosivaihtoon on haettava klubille osoitetulla hakemuksella syyskuun loppuun mennessä ja  kesävaihtoon marraskuun loppuun mennessä.

Leirivaihtoon on hakuaikana koko syksy-talvi-kevät. Mitä aikaisemmin nuori jättää hakemuksensa, sitä varmemmin mahtuu mukaan leiriläisten joukkoon. Kohteista löytyy lisätietoja Suomen rotaryn nuorisovaihdon sivuilta.

Lisätietoja
Lisätietoja hakemisesta eri  vaihtomuotoihin ja hakulomakkeita saa Nurmijärvi-Klaukkalan Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamieheltä Tom Lindiltä puh. 040 554 0165 tai lind.tomh@gmail.com.

Facebook
Twitter
Follow by Email