Jäsenistö

Rotary on palvelujärjestö, johon otetaan jäseniksi arvostettujen ammattialojen hyvämaineisia edustajia.

Rotaritoiminnan ydin on rotariklubi, joka muodostuu noin keskimäärin 20-40 jäsenestä. Rotaryklubeja on noin 33000 kpl yli 200 maassa tai maantieteellisellä alueella ja niissä yhteensä yli 1,2 miljoonaa rotaria.

Rotaryklubit ovat jäseniä kansainvälisessä rotaryjärjestössä (Rotary International, RI). Rotarytoiminnan käytännön järjestelyissä auttavat rotarypiirit ja mm. Suomen Rotary.

Rotaryklubissa perustan toiminnalle muodostavat jäsenet eli rotarit.

Katso video Suomen Rotaryn sivuilta.

Osallistuminen klubin kokouksiin

Klubi kokoontuu viikoittain. Kokouksen ohjelmaan kuuluu ruokailu, jonka aikana vapaata seurustelua, muutama virallinen asia ja klubiohjelman mukainen esitelmä. Jokainen uusi jäsen pitää jossain vaiheessa ns. luokite -esitelmän selostaen oman alansa kuulumisia.

Kokouksen alkua odotellessa.

Rotarin toivotaan osallistuvan kaikkiin kokouksiin, mutta

Rotarit ovat kuitenkin kiireisiä ja liikkuvia ammattilaisia, joten aina ei ole mahdollista päästä oman klubin kokoukseen. Silloin tulee avuksi vierailujärjestelmä. Rotari on aina tervetullut vierailemaan mihin tahansa koti- tai ulkomaan rotariklubin kokoukseen.

Jos rotari sairastuu tai joutuu työtehtävissä toiselle paikkakunnalle tai muiden merkittävien syiden kohdatessa, voi klubin hallitus kirjallisesta anomuksesta myöntää hänelle määräaikaisen vapautuksen kokouksiin osallistumisesta.

Oheisena on uusi esite mistä rotaritoiminnassa on kyse ja miten voit hyödyntää jäsenyyttäsi:

enemman-irti-jasenyydesta

Facebook
Twitter
Follow by Email