7.11. pidetty avoin ”kolesteroli” -kokous onnistui

Viime tiistaina pidettiin klubissamme ensimmäinen yleisölle avoin kokous ja mielestämme onnistuimme hyvin kuten klubimme presidentti Erkki Pursiainen totesi kokouksen päätteeksi.


Kokousta oli saapunut seuraamaan 10 vierasta ja jäseniä oli paikalla 13. Aluksi nautittiin kahvia ja kasvispiirakkaa sekä piparkakkuja.


Presidentti avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleeksi sekä muutamalla sanalla kuvaili normaalin viikkokokouksen kulkua, tämän jälkeen hän luovutti puheenvuoron esityksen pitäjälle sisätautien ja reumasairauksien erikoislääkäri LKT Pentti Järviselle.


Jäsenemme Pentti aloitti esityksen näyttämällä molekyylikuvia ja kertomalla niiden lääketieteellisiä nimiä, jolloin osa yleisöstä taisi jo ajatella, että nyt on korkealentoista. Esityksen edetessä Pentti hyvään tapaansa lähestyi asiaa maanläheisesti ja hyvin konkreettisten esimerkkien avulla loi kuulijoille selkeän kuvan korkean kolesterolin vaaroista ja vaikutuksista valtimoihin sekä esityksen lopussa toi esille miten näitä vaaroja voidaan välttää ja hoitaa.


Yleisöstä esitettiin useita kysymyksiä esityksen aikana ja se tuli selväksi, että moni omakohtaisesti oli jo tutustunut korkeaan kolesteroliin. Lohdutukseksi Pentti lopussa esitteli lääketieteen viimeisimpiä ”löytöjä”, jotka todennäköisesti tulevaisuudessa jatkotutkimusten jälkeen edelleen helpottavat kolesteroliongelmien lääketieteellisiä ratkaisuja.


Yleisö antoi Pentille isot aplodit hyvästä esityksestä ja presidentti kiitti esittäjää sekä päätti kokouksen noin klo 19.


Saimme toivottavasti myös muutaman uuden jäsenehdokkaan, jotka haluavat tulevaisuudessakin kuulla vastaavantyyppisiä hyviä esityksiä eri aloilta, vierailla erilaisissa kohteissa sekä muuten toimia varsinkin nuorten hyväksi ja yhteiskunnan kehittämiseksi ison kansainvälisen rotariorganisaation tukemana.

Facebook
Twitter
Follow by Email